Самоубиствен напад врз полициска академија во Могадишу

32

Најмалку 13 лица загинаа, кога  напаѓач-самоубиец, облечен во полициска униформа, се разнесе во полициска академија во главниот град Сомалија, Могадишу.

Во нападот се повредени 15 лица, а за него одговорност презеде сомалиската исламистичка група Ал Шабаб.