Саздовска и Стојанов најуспешни на Државниот онлајн шампионат во традиционално карате

13

Мила Саздовска од Работнички и Спасе Стојанов од Шихан Струмица се победници во категоријата сениори/јуниори – Фукого на Државниот онлајн шампионат во традиционално карате во Кихон.

На шампионатот земаа учество 15 клубови со 68 натпреварувачи.

Во кадетска конкуренција победи Александра Стојановска од Шихан Струмица.

Натпревари беа организирани и за најмладите, од 6 до 13 години.

Извор:МИА