Руски државјанин приведен во Чешка по меѓународна потерница

17
Градскиот суд во Прага донесе одлука за притвор за рускиот државјанин Александар Франкети, кој претходно беше уапсен на меѓународниот аеродром во Прага, врз основа на меѓународна потерница по него, распишана од Украина.
Според руската агенција Тас С, адвокатот Франкетија веднаш поднел жалба на оваа судска одлука.