Русија со една снимка го понижи цел Запад: Европјани јаваат коњи бидејќи немаат повеќе нафта/ВИДЕО

378

Видеото во кое се повикуваат Европејците да престанат да користат автомобили добива се повеќе прегледи на социјалните мрежи.

Почитувани Европејци, преминете на алтернативни превозни средства бидејќи горивото само ќе поскапи – се наведува во видеото.

Главниот лик на видеото, млад човек, седнува зад воланот на автомобил, но не може да го напушти паркингот бидејќи резервоарот за гориво е празен. Во автомобилот има сено. Воздивнувајќи, човекот го отвора отворот на покривот, станува и ги зема уздите.

Откако го поттикна коњот впрегнат во количката, тој тргнува. Во исто време, друг човек се обидува да јава магаре.

Нафтено ембарго и ограничување на цената на нафтата – две санкции против Русија стапија на сила во ЕУ.

Ако Русија се спротивстави на оваа мерка и го намали снабдувањето, цената на нафтата ќе порасне.

Откако го поттикна коњот впрегнат во количката, тој тргнува. Во исто време, друг човек се обидува да јава магаре.

Нафтено ембарго и ограничување на цената на нафтата – две санкции против Русија стапија на сила во ЕУ.

Ако Русија се спротивстави на оваа мерка и го намали снабдувањето, цената на нафтата ќе порасне.