Рочиштето за „Маџар телеком“ одложено за 29 јануари

71

Кривичниот суд денеска го одложи рочиштето за случајот Маџар телеком“ за 29 јануари, за кога треба да биде обезбеден сведокот Слободан Богоевски.

Случајот „Маџар телеком” се води против поранешните генерален и финансиски директор на „Македонски телеком“, Атила Сендреи и Ролф Плат, како и други две лица за злоупотреба на службената положба и склучување фиктивни договори за консултантски услуги со кипарски фирми.

Предметот го води судијката Ленка Давиткова, а застапник на обвинението е Лиле Стефановска. Случајот се наоѓа во доказна постапка и се сослушуваат сведоци предложени од обвинителството. Судењето за „Маџар телеком“ почна во 2011 година, а потоа случајот го презеде Специјалното јавно обвинителство.

Во Кривичниот суд денеска продолжуваат и судењата за случаите „Титаник“ и „Титаник 3“.