Родените на овој датум ги очекува судбинска среќа: Следуваат промени кои ќе ги одбележат следните 12 години

821
Фото: пекселс

Јупитер, планетата на благосостојбата, богатството, радоста, среќата и великодушноста, влезе во нов знак на Зодијакот – Близнаци и таму ќе остане речиси повеќе од една година, т.е. до 9 јуни 2025 година.

Имено, Јупитер во Близнаци носи малку збунувачки хороскоп, во еден период ќе ви донесе големи можности, можност да ги поместите границите во некоја област од вашиот живот, да го постигнете она кон што долго време се стремите или да постигнете ново ниво во нешто, а во друг период носи интензивна тензија, борба за нов животен стандард и борба да ги искористите можностите што ви се дадени.

Јупитер ќе биде вака бурен бидејќи поголемиот дел од неговиот престој во Близнаците ќе биде на квадрат со Сатурн, што од август 2024 година ќе донесе сериозни пречки во реализацијата на некои планови и голема потрошувачка на енергија и животна сила. Можно е да треба да се борите за некоја новина и подобрување што ви дошло во поволниот период на дејствување на Јупитер, односно во периодот од јануари до крајот на јули.

Тој има најголемо влијание врз луѓето родени во овие периоди и во овие години:
Претходниот пат Јупитер беше во Близнаци во периодот од 22 јули 1988 година до 30 јули 1989 година, потоа од крајот на јуни 2000 година до 12 јули 2001 година и на крајот од 12 јуни 2012 година до 25 јуни 2013 година.

Важно е да се внимава на овие периоди, бидејќи сите оние кои се родени во тие периоди, како и оние кои ќе наполнат 12, 24, 36, 48, 60, 72 и 84 години во 2024 година, најмногу ги чувствуваат промените во нивните животи и влијанието на овој транзит.

Сите тие влегуваат во многу специфичен период кој им дава можност да си постават нови цели во кариерата и професионалната сфера и да се искачат на општественото скалило. Ако вашата кариера не е приоритет, можете да ги преиспитате вашите преференции, да го промените приоритетот на животните вредности или клучните погледи на светот.

Вашата животна филозофија ќе доживее промени кои ќе влијаат на вас во следните 12 години – затоа овој период е толку важен.

Ова е ваша можност да создадете цврста основа за иден успех и не смеете да ја пропуштите.

Исто така, следните работи може да им се случат на луѓето родени во овие периоди во следната година како стапување во брак, доаѓањето на принова, дочекување на внуци, почеток на нов чекор во образованието, почеток на нов проект, купување на нов имот или преселување, менување работни места или наоѓање прва работа, значителен материјален напредок, толку многу што ќе влијае на нивниот авторитет и статус во општеството, пишува Жена, а пренесува Story.hr.