Новото име Република Северна Македонија на веб страницата на Владата

63

Веб страницата на Владата од вечерва потпишана со новото име на државава – Република Северна Македонија.

Инаку, промената следува откако Министерството за надворешни работи на Грција, попладнево ја испрати Вербалната нота до македонското МНР.