Редок и неповторлив настап:Новосадското женско трио „Фрајле“ со машко засилување на сцена/ВИДЕО

251

Новосадското женско трио The Frajle настапи во Осиек.

„Фрајле“ е група основана како квартет, а по заминувањето на Марија Мирковиќ, работата ја продолжија Наташа Михајловиќ, Јелена и Невена Буча.

Досега никогаш немале машко лице на сцената, но на сцената во Осјек се пишуваше историја.

Дамите го наградија младиот човек по име Шимун затоа што внимателно го следел целиот концерт од првиот ред.

Исто така, ги знаеше сите песни, го испеа секој стих, па заслужи да им се придружи на своите колеги на сцената и да го отпее хитот „Тамбураси“.

Тој беше награден со аплауз.

„Симун во текот на целиот концерт го пееше секој стих, секој збор од првата линија. Браво“, пишува во описот на видеото кое е објавено на официјалната Инстаграм страницата на Фрајле.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle)