Дома МАКЕДОНИЈА Раководството на ВМРО-ДПМНЕ се сретна со раководителот на дивизијата за Западен Балкан...

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ се сретна со раководителот на дивизијата за Западен Балкан во МНР на Германија

61

На средбата беше пренесена загриженоста за состојбите со владеењето на правото, корупцијата и економијата во Република Македонија. Погрешните политики на Заев и СДСМ доведоа до недобивање на датум за избори, со што се нагласува потребата од промени. Се истакна и благодарноста за поддршката на Република Германија кон нашите евроатлантски интеграции.

Беше посочено дека ВМРО-ДПМНЕ останува фокусирано на контактите со граѓаните, се со цел нудење решенија на нивните проблеми.