Различните соеви на корона вирусот веќе нема да бидат закана: Кина има вакцина

365

Кина ја произведе првата вакцина што може да произведе антитела против различни видови на коронавирус.

Клиничките испитувања спроведени во средата оваа недела покажале дека рекомбинантната протеинска вакцина е 79 проценти ефикасна против делта сојот на коронавирусот.

92 проценти ефикасност против гама вирус и 59 проценти ефикасност против нов вирус „ми“.