Не очекувајте дека наслагите на катран и никотин сами по себе ќе исчезнат од телото, но додавањето на овие состојки во вашата исхрана може значително да ги исчисти белите дробови и да ја намали можноста за заболување од карцином.

  • Пченката е богата со бета-криптоксантин, што ја прави значаен антиоксиданс.
  • Не е неопходно да се спомене колку е важен кромидот за организмот, а меѓу другото, тој е познат по тоа што спречува развој на нови клетки на ракот.
  • Ѓумбирот, пак, има безброј начини да го користите, и тој ќе биде вашиот најсилен сојузник во борбата против сите малигни заболувања или, едноставно, за зајакнувањето на организмот и добар имунитет.
  • Портокалите исто така содржат и криптоксантин и се добри како превентива против рак на белите дробови.
  • Копривата е богата со железо, кое игра важна улога во дезинфекцијата на белите дробови.