Промоција на две нови изданија на Институтот за национална историја

8

Институтот за национална историја денеска со почеток во 11.30 часот, ќе одржи промоција на најновото издание на Меѓународното научно списание „Гласник“ на (Двоброј за 2021 година)

Промотор на изданието е проф. д-р Наташа Котлар – Трајкова.

На платото пред влезот на Институтот за национална историја ќе се одржи и промоција на Зборникот на трудови од Mеѓународниот научен симпозиум одржан по повод 70 години од основањето на Институтот за национална историја – Скопје „Балканската историографија и современите предизвици

За ова издание промотивна реч ќе одржи проф. д-р Драги Ѓоргиев.