Промовирана брошура на досега необјавени документи за Илинденци од Прилеп и Крушево

Во Прилеп денеска Државниот архив ја промовираше Брошурата посветена на нови, досега необјавени документи за Прилеп и Крушево од Илинденскиот период. Во неа се содржани записи од османлискиот период и повеќе илинденски сведоштва. „Се навраќаме и се сеќаваме на Илинден за да не се заборави судбината на нашите предци, да оживее сеќавањето на стремежот на … Продолжи со читање Промовирана брошура на досега необјавени документи за Илинденци од Прилеп и Крушево