Пристапните услови за Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

15
Австрискиот канцелар Карл Нехамер изјави дека пристапните услови за Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан, посебно за Босна и Херцеговина.