Дома СВЕТ Прв случај на заразен со новиот коронавирус во Африка

Прв случај на заразен со новиот коронавирус во Африка

26

Министерството за здравство соопшти дека веднаш ја известило Светската здравствена организација и ги презема сите неопходни мерки.

Националноста на заразеното лице и други детали не се дадени, освен тоа што заразеното лице е во стабилна состојба.

Тоа е прв случај на новиот коронавирус на африканскиот континент. Експертите и африканските лидери изразија загриженост дека вирусот, доколку се шири таму, може да предизвика хаос во помалку развиените земји со помалку здравствени ресурси.