Првиот од пакетот закони за „Бехтел и Енка„ утре на седница

357

Законот за работни односи за изведба на коридорите од „Бехтел и Енка“ утре ќе  се разгледува на пленарна седница.

Во истовреме, на  Комисијата за европски прашања ќе се разгледува Законот за урбанистичко планирање, што исто така е дел од пакетот закони за коридорите.

Групата од пет закони се разгледуваат по скратена постапка, со назнака„ европско знаменце„што овозможува побрзо да бидат донесени и да ја озаконат договорената изградба на коридорите 8 и 10д со компанијата Бехтел и Енка.