Прашање за 10 шилинзи од 19.век: Одговорите од жените зошто се се уште слободни забавни и денес

99
Прашањето за наградата од викторијанската ера веројатно ќе беше заборавено да не беше трудот на д -р Боб Николсон, кој своето откритие го сподели на Твитер.
Во 1889 година, списанието Тит-Битс понудило награда на немажена жена, што ќе го даде најдобриот одговор на прашањето „Зошто се уште сте слободни?“.
Резултатите се покажале премногу смешни за списанието да избере само еден победник.
Наместо тоа, тие ги објавиле своите фаворити и му дале на секој победник пет шилинзи (денешни 26 долари).
Ова биле најдобрите одговори:
1. “Затоа што не ми е грижа за зголемување на мојот ѕверилник, и мислам дека мажот е помалку послушен од кучето, помалку нежен од мачката и помалку забавен од мајмун”.
2. „Да се ​​биде сопруга е премногу работа, сега сум само млекарка. Да сум во брак, треба да бидам жена, мајка, медицинска сестра, домаќинка, слугинка, шивачка, перчка, млекарка и постојана чистачка “.
3. „Бидејќи постојат и други занимања во кои часовите се пократки, работата е попријатна, а платата можеби е подобра“.
4. „Бидејќи добриот човек е редок, но будали има многу, затоа сум слободна на дваесет и седум години“.
5. “Бидејќи мажите, како торти со три агли, пријатни се за очите, но ако ги погледнете поблиску сфаќате дека се шупливи и бајати”.
6. „Како дива мустанг што лута неограничено, фрлајќи ја главата, омаловажувајќи го пристапот до ласото, кое, откако ќе се стави околу вратот, го прогласува за затвореник, претпочитам да газам по работ на слободата, отколку да дозволам човек да фрли брачно ласо околу мене “.
7. “Бидејќи бракот е како електрична батерија, кога ќе се држите за рака, не можете да го оставите, без разлика колку боли. И, како кога ќе одлучите да се спуштите на тобоган, мора да одите до горчливиот крај, без разлика колку дупки и испакнатини има на него “.
8. „Затоа што сум како волонтер: секогаш подготвена, но сепак непотребена“.
9. 10. „Затоа што сум англиска дама, а Американците го монополизираат пазарот“.