По пресудата, Чавков се огласни на фејсбук: казната е драконска, вилата во Халкидики, ако постои, ја подарувам на истражувачките новинари

50

Поранешниот министер за внатрешни работи и поранешен директор на БЈБ Митко Чавков, кој вчера беше осуден на 18 години затворска казна за настаните во Собранието, се огласи преку својата страница на„Фејсбук“ порачувајќи дека казната е драконска.
Toj ги повика членовите и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, да се обединат.
Во статусот тој додава дека ќе ја подари вилата на Халкидики на истражувачките новинари, доколку ја најдат дека постои.