Почнуваат отворените денови на Институтот за македонски јазик

29

Манифестацијата Отворени денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ почнува денеска.

Настанот ќе се одржи во Амфитеатарот на Институтот. Денеска е свеченото отворање, а настанот ќе трае шест дена до 22 октомври.

На денешното свечено отворање поздравни обраќања ќе имаат Елена Јованова-Грујовска, директорка на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ – Скопје и Никола Стојановски, прв претседавач на Собранието на независна Македонија во 1991 година.