Почина 19-годишна девојка од Битола, која беше суспектна на коронавирус, но не и тестирана

96

Деветнаесетгодишна девојка почина во ковид-центарот во Битола, која се водела како суспектна на корона вирусот, но не била тестирана, пренесува СДК.мк.

„Девојчето почина неколку часа по приемот, беше донесена во екстремно тешка состојба, почина пред да биде земен брис и не е во ковид позитивните починати“, вели директорката на битолската болница, Билјана Гагачовска.

Постмортем брисеви не се земаат веќе една година, па починатата не е во евиденцијата на лица кои умреле од ковид-19. Девојката беше со Даунов синдром, пренесува СДК.мк.