Почина новинарот Тодор Пендаров

867

Тодор Пендаров, долгогодишен новинар и политички аналитичар, почина денес, по долго боледување.

Пендаров работеше и како советник за односи со јавност во Собранието уште во времето на Љубиша Ѓорѓиевски, а потоа продолжи и кај Трајко Вељановски и Талат Џафери.