Уругваецот Феликс Сиера, учесник на Летните олимписки игри во Лондон во 1948 година, почина на 107-годишна возраст.

– Тој само мирно заспа во понеделникот. Ја симна капетанската лента и го напушти бродот, ги цитира Die Welt зборовите на ќерката на Феликс.

Сиера се натпреваруваше на Олимпијадата во 1948 година во едрење, заврши на 6. место.

По смртта на Сиера, најстариот жив учесник на Олимписките игри е германскиот велосипедист Вили Бусинг. Сребрениот и бронзениот медалист на Олимпијадата во Хелсинки во 1952 година сега има 101 година.