Последната пратка терминали за гласање стаса во земјава

56

Денеска во земјава пристигна последната пратка од терминалите за гласање, кои за прв пат на престојните избори ќе ги идентификуваат гласачите преку отисок од прст, пренесува ТВ21.

Лицата кои не се во состојба да се идентификуваат на овој начин, ќе се контролираат на стариот начин, со УВ ламба и спреј.