Поради ненадејни поплави привремено е затворен Националниот парк Долина на смртта во Калифорнија

41

Поради ненадејните поплави предизвикани од невидени дождови на едно од најжешките и најсувите места на нашата планета, националниот парк Долина на смртта во Калифорнија, кој е привремено затворен поради новонастанатата ситуација, речиси 1.000 луѓе останаа блокирани, соопштија денеска претставници на паркот.

Околу 60 автомобили на посетителите и персоналот на паркот беа закопани во урнатините на хотелот „Долина на смртта“, познат луксузен имот во близина на административниот центар на паркот во Фарнанс Кирк, во близина на границата со Невада, соопштија властите на паркот.