Понекогаш забораваме колку е валкана оваа индустрија

89

Претседателот на Европската фудбалска федерација, Александар Чеферн ја коментираше ситуацијата во врска со истрагата која се води за Манчестер Сити.

  • Понекогаш забораваме колку е валкана оваа индустрија. Ако не сте поврзани со сомнителен бизнис, ако не сте корумпирани, одете напред и постапувате чесно со сите, изјави Чеферин.

Во моментов, во тек е финансиска ревизија на активностите на англискиот клуб. Манчестер Сити поради прекршување на финансискиот фер-плеј, како и поради некои сомнителни зделки, е под закана од исклучување од Лигата на шампионите.