Полицијата исели стотина мигранти од зграда во Атина

56

Грчката полиција исели стотина бегалци и мигранти кои окупираа зграда во центарот на Атина, во делот наречен „Кландестина“.

Зградата еднаш веќе беше евакуирана во април минатата година.

Неколку дена подоцна, мигрантите се вратиле во неа.

Полицијата ги одведе странските државјани во Биро за странци заради идентификација и потоа ќе ги упати во други сместувачки места.

Улицата околу зградата со мигрантите е затворена, пренесува АНА.