Новинарот на „Атлетик“ и поранешен потпретседател на Мемфис, Џон Холингер го именуваше можниот датум за почеток на новата сезона во НБА.

Според изворот, следната сезона може да започне на 18 јануари 2021 година, Денот на Мартин Лутер Кинг, национален празник во САД.

Претходно, во понеделникот, на 12 октомври, заврши сезоната 2019/20 во НБА. Лејкерс станаа сопственици на шампионската титула.