Поздрав од Антигва: Македонија е во Библијата (видео)

21

Турист од Македонија кој одмора на егзотичниот остров Антигва, објави интересна приказна и видео на социјалните мрежи:

„Ја имам среќата скоро недела дена да терам одмор на рајскиот остров Антигва. Вчера, одејќи на плажа, ми приоѓа една жена за да ми понуди некои екскурзии на островот или на море и ме праша од каде сум. Кога и реков од Македонија, се озари и повтори МАКЕДОНИЈА неколку пати. Велам: Сте чуле за Македонија? Вели: Како не, Македонија е во Библијата! Се насмевнав и се разделивме.

Денеска се симнувам на истата плажа, таа седи во сенката и додека поминував покрај неа, ме поздрави со:

Hello Mr. Macedonia! (Здраво г-дин Македонија).
Ми го стопли срцето.
На враќање морав, апсолутно морав пак да ја прашам”. Видеото го пренесуваат дел од интернет пораталите, асе појави на социјалните мрежи: