Поднесени 130.092 годишни даночни пријави, се очекуваат уште 270.000

20

На 15-ти овој месец истекува рокот за поднесување годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи.  Досега се поднесени вкупно 130.850 годишни даночни пријави од кои 130.092 во хартиена, а 758 електронски.

Од Управата за јавни приходи наведуваат дека се очекуваат уште 270.000 граѓани да ги пријават своите приходи во Управата и со цел намалат метежите во даночните канцеларии особено Скопје отворени се дополнителни шалтери за прием на годишни даночни пријави во Центар, како и во   Ѓорче Петров, Бутел, Гази Баба и Аеродром

Пријавите може да се достават и преку мобилните даночни шалтери.