Пастор фрустрациите ги истури врз Парондо (Видео)

99

Тренерот на унгарскиот ракометен шампион ПИК Сегед, Хуан Карлос Пастор не го поднесе спортски поразор во четвртфиналето па вербално го напдна својот поранешен ракометар, чиј тренер беше во Сегед, а сега предвоник на Вардар, Роберто Гарсија Парондо. Пастор на прес-конференција беше лут на Вардар и Парондо истакнувајќи:

-Треба да се има достоинство кога се победува, а Вардар тоа го нема. Треба да бидете достоинствени – му порача Пастор и замина.

-Не заминувај, и јас сакам нешто да кажам на таа тема. Слушни ме – довикуваше Парондо на својот поранешен тренер кој, сепак, не го сослуша.

-Не е точно дека сум се однесувал недостоинствено. Напротив, Пастор ми беше тренер и се однесувам со почит кон него. Тој во моментите на нервоза на терен ми кажа нешто кое не е за преведување. Но, се што се случило оставам  на теренот – заврши Парондо