Пак ќе се гласа за договорот за Брегзит

88

Британската премиерка Тереза Меј на почетокот на јуни повторно ќе се обиде да обезбеди поддршка од Парламентот за договорот за излез од Европската унија, соопшти нејзината канцеларија.

Парламентот до сега три пати го одби договорот за Брегзит кој го постигнаа Меј и ЕУ кон крајот на минатата година.

Како што најави канцеларијата на британската премиерка, Меј планира да побара од пратениците да гласаат за договорот во неделата која почнува на 3 јуни.