Основачот на „Хуавеи“ предвидува двојно повисоки приходи во следните пет години

46

Основачот на кинескиот технолошки гигант Хуавеј вели дека компанијата најверојатно ќе ги зголеми двојно приходите за само пет години.

Според Рен Женгфеи, тешкотиите со кои е соочена компанијата денес нема да влијаат врз нејзиниот бизнис.

Во интервју за кинески медиуми тој вели дека Хуавеј ќе инвестира и 100 милијарди долари во следните пет години за создавање најдобра мрежа во светот и за нејзина безбедност.

Рен додава дека очекува приходите да бидат 125 милијарди долари оваа година.

Според 74-годишниот основач на Хуавеј, компанијата ги предвидела уште пред 10 години тешкотиите со кои е соочена денес.