Општина Берово ќе субвенционира стерилизација на кучки

17

Општина Берово од сопствени средства ќе субвенционира стерилизација на 30 регистрирани кучиња женки.

– Целта е да се намали неконтролираното зголемување на оваа популација и да се намали бројот на улични кучиња, за што општината годинава целосно ќе ги покрие трошоците за стерилизација на 30 кучиња женки – информираа од општината.

Оттаму апелираат сопствениците да ги стерилизираат своите домашни миленици, за да се избегнат несакани последици. За реализација на активноста, наскоро ќе биде објавен јавен повик кој ќе се реализира по принципот „Прв дојден, прв услужен.