Според астрологијата, за да се одредат поволни и неповолни денови во одреден временски период, најдобро е да се следи лунарниот календар во кој се откриваат фазите на Месечината, како и влијанието на лунарната енергија врз нашите животи.

Дали одреден ден ќе биде позитивен или негативен, зависи од положбата на Месечината, нејзината фаза, како и од хороскопскиот знак во кој се наоѓа во тој период, пишува Ловсенс.

Откриваме кои денови во август ќе бидат најсреќни според лунарниот календар:

3 август – Месечина во Близнаци

Ова е денот кога ќе престанете да ја играте улогата на жртва и ќе почнете да верувате во себе. Ќе сфатите како да го избришете старото и да создадете нешто ново во вашиот живот. Ова е поволен ден за прифаќање на сопствената природа таква каква што е, но и за борба со предизвиците бидејќи ќе поседуваме неверојатна сила.

7 август – Месечина во Лав

Ова е денот кога светлина влегува во сите сфери на нашиот живот, мигови на мир и просперитет. Чистењето на кармата и правењето добри дела е клучно за овој ден, со цел да се ослободите од кармичките долгови од минатото.

14 август – Месечина во Скорпија

Комуникацијата е клучна на овој ден, и вашите зборови ќе имаат голема моќ. Ве очекува пријатно прераскажување настани на работа бидејќи вашата креативна енергија ќе биде на завидно ниво. Ќе бидете особено друштвени и комуникативни и ќе знаете точно што да кажете. Затоа овој ден е фантастичен за преговори, договорања и потпишување важни договори.

19 август – Месечина во Јарец

Можно е да се сретнат две личности со слични природи кои силно се привлекуваат едни со други. Идеален ден за слободните срца и поврзување со сродна душа. Интуицијата ќе се зајакне, и духовното и емоционалното ќе го преземат водството над материјалното. Ќе бидете благодарни и ќе имате обдарени со поголемо разбирање, а тоа значи дека можно е да се случат подобрувања во врската од минатото.

23 август – Месечина во Риби

Прекрасен момент да ја ослободите тензијата и да се подготвите за одморот што ви е неопходен. Секој настан ќе биде пријатен, врските во совршен ред и ќе имате чувство дека конечно сте воспоставиле хармонија во вашиот живот.