Од вечерашниот концерт на Васил Хаџиманов Бенд во Домот на АРМ/галерија

98

Васил Хаџиманов Бенд има свирено многупати во различни скопски клубови пред македонската публика, но вечерашниот концерт во Домот на АРМ во Скопје беше нивен прв солистички концерт. Публиката можеше да ужива во најновиот албум на бенот, „Линии во песок“ (Lines in Sand) кој беше објавен оваа година за издавачката куќа „MoonJune“ од Њујорк, а кој бендот имаше можност да го претстави низ цела Европа и за кој добива одлични критики низ целиот свет.

фото:Ѕ. Плавевски вечерпресс