Нè очекува долга и студена зима: Еве кога ќе падне и првиот снег

По врнежливо лето и топла есен, ќе дојде студена зима со многу врнежи, па првиот снег може да се очекува во декември, велат метеоролозите. Во следните денови, сепак ќе уживаме во вистинско лето, но октомври наскоро ни подготвува изненадување. Српскиот метеоролог Иван Ристиќ даде сезонска прогноза и откри какво време не очекува до крајот на … Продолжи со читање Нè очекува долга и студена зима: Еве кога ќе падне и првиот снег