Нова јапонска услуга:Изнајмување луѓе тешки над сто килогрми за 15 евра на час/ВИДЕО

42

Новата јапонска услуга привлече големо внимание во јавноста поради она што го нуди. Имено, тој им нуди на компаниите и на приватните лица изнајмување на дебели луѓе, тешки над сто килограми, за 15 евра на час.

Името на услугата е Дебукари, а веднаш беа понудени неколку причини за кои некој би сакал да ангажира лице со прекумерна тежина, пишува Oddity Central.

Меѓу нив е и вработување луѓе заради снимање реклами или како модели за голема облека.

Основач на Дебукари е Г-дин Блис, истата личност која основаше моден бренд за луѓе со поголема големина, наречена Qzilla, и идејата за Дебукари ја доби токму затоа што не можеше да најде модели за правење облека со големина.

Дебукари веќе ја активираше својата понуда за дебели луѓе во неколку големи јапонски градови, вклучувајќи ги Токио, Осака и Аичи.

Извор:www.odditycentral.com