Нова населба за 5.900 жители ќе никне на местото на фабриката „Карпош“

Новиот ДУП што го подготвува општина Ѓорче Петров предвидува дислокација на фабриката „Карпош“ и на нејзино место да никне нова населба со 11 станбени згради, основно училиште и градинка. Фабриката „Карпош“ се сели во општина Илинден, во близина на „Белви“, но тие ќе ги градат најголем дел од планираните згради. Со планот соодветно е планирана … Продолжи со читање Нова населба за 5.900 жители ќе никне на местото на фабриката „Карпош“