Нобеловката Светлана Алексиевич лауреатка на „Букстар 2022“, Фестивалот на европска литература од утре до 5 октомври

„Букстар“, утре во 19:30 часот, ќе го отвори поетот, есеист и преведувач Никола Маџиров со испраќање на својата книжевна порака до гостите и потоа ќе продолжи со разговор со писателката Ирса Сигурдардотир, која ја нарекуваат „исландска кралица на трилерот“. Фестивалот ќе заврши, в среда во 21 часот, со свечена церемонија за наградата „Букстар“ 2022 за … Продолжи со читање Нобеловката Светлана Алексиевич лауреатка на „Букстар 2022“, Фестивалот на европска литература од утре до 5 октомври