Никогаш не е доцна да се заврти нов лист:На овој Британтец му биле потребни осум брака, се откажал од романтиката и заминал во дом

42

Рон Шепард од Велика Британија изгледа беше вистински миленик на жените. Како што стојат работите, тој е блиску до врвот на рекордот на оние кои многупати го кажале судбоносното „да“. Зад себе има осум брака, најдолгиот траел 13 години, а најкраткиот само 10 месеци, пренесува британски Сан.

Рон открива дека премногу жени го истрошиле, а откако неговиот последен брак не успеал, решил да се пресели во дом за стари лица. Сфаќајќи дека поради нарушеното здравје повеќе не се чувствува добро за романтиката, го напушта двособниот стан на приземје и заминува во старечки дом за да биде близок со семејството.

Рон е татко на осум деца и страда од низа здравствени проблеми, вклучувајќи Паркинсонова болест, деменција и арахноидитис, поради кои се потпира на инвалидска количка и има тим од негуватели кои го посетуваат три пати на ден.

„Моето здравје не е добро на оваа возраст. Можеби сите мои сопруги со текот на годините ме истрошија. Менталниот и физичкиот стрес од разводот го направи својот данок“, изјави Рон.

За прв пат се ожени во 1966 година, кога реши да се ожени со Маргарет. Парот имал три деца, но по две години се развеле, по што дошла сопругата број два Џенет. Тие се венчаа во 1973 година, а нивната заедница траеше само една година пред Рон повторно да се ожени неколку години подоцна. Тој и Лесли имаа два сина, но Рон ја остави пет години подоцна. Потоа дојде Кети во 1982 година, со која имаше ќерка.

Потоа се оженил со Сју во 1986 година и имал две момчиња. Но, таа го избрка 11 години подоцна. Уша од Сингапур беше следниот кој се омажи за него во 1999 година, а потоа Ван во 2003 година и Венг една година подоцна.

Најдолгиот брак на Рон траеше 13 години, а најкраткиот само 10 месеци. Откако не му успеа бракот со Венг, тој остана сам, а признава дека бил со многу дами. Сепак, Рон не жали што има толку многу жени и бракови.

„Не жалам за ниту еден од моите бракови бидејќи имам осум деца“, рече тој.

Рон објасни дека неговата постојана потрага по тоа право произлегува од фактот дека бил сексуално злоставуван како дете.

„Тоа влијаеше на мене. Постојано копнеев за друштво и се свртував кон жените. Се чувствував безбедно во женско друштво“, рече тој.

Рон ја објави својата автобиографија „Кралот на свадбите“ во 2014 година“ и сè уште работи на својата втора книга „Колекционер на жени“ која вели дека ќе биде објавена заедно со филмот што се снима во Америка, а тука е и книгата „Кралот на вереничките прстени“.

Неговите денови сега се сосема поинакви од кога беше сопруг. Тој сега е главно ограничен во својот стан, освен повремените шопинг патувања со неговите негуватели.

„Деновите ги поминувам во голема болка. Не можам да сторам ништо додека се тресам толку многу. Негувателите доаѓаат кај мене три пати на ден. Ми готват, ме проверуваат и ми купуваат. Воопшто не излегувам, освен повремениот шопинг со нив“, искрено изјави Рон.

Рон вели дека не е во контакт со ниту една од неговите сопруги, но едвај чека да се пресели во дом за да биде близок со своите синови и нивните семејства.