Никако да излезете на крај со несоницата:Трик со лаванда и – сонот го совладува стресот

86

Употребата на лаванда предводи при совладувањето на проблемите со спиењето поради нејзиното смирувачко дејство.

Бидејќи  сме сведоци на психички многу тежок период можеби ќе успеете да го совладате натрупаниот стрес во текот на ноќта со помош на мал трик.

Обидете се да набавите квалитетно есенцијално масло од лаванда од кое ќе капнете на перницата пред да се повлечете на спиење. Како што поминува една минута, ќе се ослободи мирис што ги релаксира мускулите и го намалува нивото на стрес, што е клучно. Покрај тоа, со примена на овој совет, лесно ќе ги ослободите или олесните главоболката и грчевите во вратот и рамената.

Лавандата нанесена во оваа форма ја намалува можноста од напади на вознемиреност. 

Резултатите од клиничкото испитување спроведено за списанието The Mental Health Clinician покажаа дека есенцијалното масло од лаванда не само што е добро за организмот, туку и нема штетни својства.

Иако поединците веруваат дека може да доведе до зависност и дека без неа, откако ќе се примени, не може да се заспие, вистината е всушност спротивна.