За жените во 5 знаци се „лепат“ моќни и харизматични мажи и нивни се засекогаш: Тајната на фаталниот магнетизам е во…

711

Хороскопот покажува кои се жените кои најчесто привлекуваат успешни и харизматични мажи со силни лидерски квалитети.

Машко-женските односи се процес на поврзување на две личности со слични интереси, интереси, желби и очекувања, па доколку горенаведените компоненти се вклопат, доаѓа до емотивна врска.

Ваквите односи минуваат низ неколку фази, од сочувствување, давање поддршка, пријатна комуникација како основа на хармоничен однос меѓу двајца луѓе. Сепак, постои уште една врска која ја нарекуваме „астролошка врска“ и се однесува на идеалниот избор на компатибилен партнер врз основа на хороскопските карактеристики.

Риби
Главните карактеристики на жените Риби се нежниот карактер и способноста искрено да покажат сочувство и грижа за саканите. Ова се квалитетите што најчесто им недостасуваат на мажите кои се занимаваат со кариера и активно градат професионален пат. Таа е таа што ќе се грижи за него и навистина сака да знае како му оди со новиот проект и како може да му го олесни животот. Жените Риби се интуитивни и духовно посветени на партнерот. Отворено ги покажуваат своите чувства, не обрнувајќи внимание на можноста еден ден да бидат повредени. Поради оваа причина, за нив е особено важно секогаш да имаат силен и стабилен маж со силни лидерски квалитети кој ќе стане нејзина поддршка, заштита и најсигурен партнер. Жените Риби не сакаат да се занимаваат со организациски прашања, па затоа избираат машки лидер.

Скорпија
Жената Скорпија има силен карактер и непоколеблив став. Штом најде соодветен маж, таа врска станува енергично силна. Таа врска обично е исполнета со страст и живи емоции. Поради својот темперамент, активни манири и самодоверба, таквата жена го привлекува вниманието на исклучително моќните мажи. И покрај нивната тешка природа, жените Скорпија се сочувствителни, нежни со партнерот и сигурни придружници. Како сопруга, жената Скорпија е најголемата поддршка за нејзиниот партнер, без кој ниту неговиот успех не би бил загарантиран.

Јарец
Јарците од понежниот пол победуваат со харизма, интелигенција и разноврсност. Карактерот на таква жена е неверојатен бидејќи е исткаен од навидум слаби и силни нишки на нежност, сентименталност, сензуалност, храброст и издржливост кои „поместуваат планини“, а не еден маж. Таа се карактеризира со спонтана авторитетност и силна самодоверба. Жените Јарец се идеални животни партнери за машките лидери, лидери и претприемачи, како и за оние кои сакаат да имаат силно семејство и да одржуваат стабилни семејни врски. Најсилните мажи избираат жена Јарец затоа што сакаат одлична мајка за нивните идни деца и деловен партнер кој е подготвен да ги придружува во сите предизвикувачки ситуации. Таквата жена има високо ниво на одговорност и не бега од напорна работа. Жените Јарец се предодредени за удобен, убав живот, па бидејќи и самите добро заработуваат, најудобно се чувствуваат покрај маж кој исто така е во стабилна финансиска положба.

Рак

Жените родени во знакот Рак се магнет за машките лидери поради нивната женствена природа, софистицираност и сензуалност. Тоа се жени на кои им е важна емотивната поврзаност и среќниот живот исполнет со квалитетни настани. Богат кој навистина ќе се заљуби во жена Рак ќе биде подготвен да и подари луксузен свет во полн сјај на дланка и да и обезбеди многу незаборавни моменти. Жената Рак е благодарна и ќе цени се што мажот прави за неа, а таа дефинитивно ќе знае да возврати, бидејќи знае да сака на ист начин.

Близнаци
Енергична, радосна, дружељубива и исполнета со љубов, сето тоа краси жена родена во знакот Близнаци. Со својата експлозивна енергија лесно привлекува мажи со силен карактер. Мажите кои избираат такви жени всушност многу темелно пристапуваат кон изборот на животен партнер и никогаш нема да излегуваат со жена без амбиции. Жените родени во знакот Близнаци обожаваат харизматични мажи со транспарентно размислување и одлучен став. Само претставник на воздушниот елемент и човек со силни лидерски предиспозиции може да ги мотивира и да ги заведе долгорочно.