Не се деца за секого:Млад татко упасен под сомнеж дека со стап ги тепал своите деца од 2 и 4 години

140

Полицијата во Будва, постапувајќи по анонимна пријава на граѓанин, го уапсила 22 годишниот Т.Б. поради сомнеж за извршено кривично дело семејно насилство на штета на неговите деца, кои се на возраст од 2 и 4 ходини.

„Имено, полицијата постапила по пријава, заедно со службениците од Центарот за социјлана работа на Црна Гора на местото на немилион настан кое е наведено во анонимната пријава и ја затекнала сопругата на пријавениот и неговите деца, а по по телото имале видливи модринки“, наведува полицијата.

За настанот е известен државен обвинител во Основното обвинителство во котро кој наложил Т.Б. да биде уапсен поради наведеното кривично дело.

„Постои сомнеж дека тој , со употреба на стап им нанел повеќе удари по телото на своите деца по што следеле повреди кои се констатирани во медицинската документација“, наведува полицијата.

Децата се преземени од службеници на Центарот за социјална работа по штѕо се згрижени.