Не им е првпат:Ролинг Стоунс обвинети за кражба

44

Ролинг Стоунс повторно се соочија со тужба за авторски права, овој пат поради песната „Living In A Ghost Town“.

Имено, авторот на песната „So Sorry“ Ангелсланг тврди дека своите песни му ги дал на еден од најблиските членови на семејството Џегер, по што ја снимиле споменатата песна за која тврди дека е оригинално негова, пишува Headliner.

Во тужбата, малку познатиот музичар Серхио Гарсија Фернандез, кој настапува под името Angelslang, тврди дека песната на Ролинг Стоунс „Living In A Ghost Town“ присвоила многу од препознатливите и клучните заштитени елементи од две негови песни, од 2006 година. Sorry“ и „ Seed Of God“ од 2007 година.

Фернандез тврди дека ЦД-то со музиката му го дал на најблискиот член на семејството на Мик Џегер и дека Ролинг Стоунс ја снимиле споменатата песна недолго потоа. Во изјава за Билборд, адвокатите на Фернандез рекоа:

Член на потесното семејство на Џегар потврди дека го добил спорното ЦД на обвинетиот преку е-пошта и напиша дека музичките дела на обвинетиот и нивниот стил се она што може да ги интересира Ролинг Стоунс.