Нема размена со Мертенс

154

Раководните лица на Рома ја одбија првата официјална понуда која челниците на Наполи ја испратија за услугите на грчкиот интернационалец, Костас Манолас.

Во договорот на централниот дефанзивец има ослободителна клаузула која се активира со понуда не помала од 36 мил. евра, но раководните лица на Наполи не се подготвени да одвојат ниту едно евра за услугите на Манолас.

Понудата за размена на играчи, Костас Манолас за Дриес Мертенс е одбиена со образложение дека Рома не е заинтересирана за услугите на белгискиот интернационалец.