Од неколку диви депонии подигнати 60 кубни метри отпад

71

Од почетокот на тековната седмица, екипите на јавното претпријатие  Комунална Хигиена подигнале и транспортирале приближно 20 кубни метри кабаст, градежен и мешан комунален отпад од голема дива депонија лоцирана на булеварот „Христијан Тодоровски-Карпош“, во скопската општина Бутел.

Освен тоа, како што информираат од претпријатието биле отстранети  и вкупно 40 кубни метри отпад од повеќе мини-депонии лоцирани на главната улица во општината Ѓорче Петров,  на улицата „Владимир Полежиновски“ зад Универзалната сала, како и на улицата  „Самоилова“, во близина на Амбасадата на САД.

Воедно, во текот на вчерашниот ден, претпријатието спровело и миење и дезинфекција на садовите за одлагање на отпадот заедно со нивните микролокации, на штотуку реконструираната улица „Даме Груев“ во скопската општина Центар.