Македонската ракометна репрезентација ќе има силна поддршка на мечот со репрезентацијата на Чешка, кој ќе почне за половина час на Европското првенство во Виена (Австрија)

Македонската фаланга од 5.000 навивачи веќе ги окупираше улиците во Виена и со навивачки песни се упати во арената „Штадхале“.

Фото: П.Стојановски