Невролозите тврдат: плетењето е јога за мозокот

154

Еден котелец, втор котелец, па уште еден котелец… Ритмичкото темпо на плетењето си ја врши својата задача: за време на оваа интересна работа, човек како да запаѓа во транс. Рацете зафатени, ослободени од непотребни мисли, свеста во стабилна состојба на рамнотежа…

Плетењето, таа мисловна пракса на медитација и концентрација, е хоби со кое се окупирани илјадници жени во светот, а во последно време и мажите сѐ повеќе покажуваат интерес. Релаксацијата, ослободувањето од стресот, самореализацијата, им стануваат достапни на луѓето кои се занимаваат со ова хоби.

Дали ви е познато дека ако плетете барем три пати дневно, вашето ниво на анксиозност и стрес значително се намалува? Тоа неверојатно влијае на емоционалната сфера, ја смирува, и придонесува за долгоочекуваното чувство на рамнотежа.

Исто така, ќе почувствувате позитивни промени во различни подрачја од животот:

  • Се подобрува менталната состојба. Со решавањето на психичките проблеми, ќе се зголемат вашите духовни ресурси.
  • Вниманието и концентрацијата ќе станат ваши постојани сопатнички.
  • Креативноста ќе се развие и ќе ве радува со неочекувани манифестации.
  • Едноставен начин да се развие трпеливост и истрајност. Ништо нема да може повеќе да ве исфрли од рамнотежа!