НБРМ се преименува во Народна банка на Република Северна Македонија

121

Институциите во државата го следат процесот на промена на името, кое произлегува од Уставните измени предвидени согласно Преспанскиот договор.

Централната банка (НБРМ) на својата веб страница го промени името и сега како лого стои новото име Народна банка на Република Северна Македонија.