На Скопскиот аеродром пристигна нова група Авганистанци (ВО ЖИВО)

33

На Меѓународниот Аеродром во Скопје попладнево пристигнe нова група граѓани од Авганистан.

Првата група од 149 Авганистанци во земјава пристигнаа на 31 август, меѓу кои и жени и деца. Станува збор за Авганистанци што работеле за меѓународни организации и нивните семејства.